Pregatire practica europeana pentru integrarea profesionala a elevilor din mediul rural

Stagii de practica pentru elevii din invatamantul profesional

2020-1-RO-01-KA102-079145


OBIECTIVE

01

Asigurarea conditiilor pt. dobandirea de catre 20 elevi de la specializarile confectioner produse textile a unor competente cheie, lingvistice, interculturale, tehnice si tehnice specializate, intr-un mediu european, in vederea cresterii sanselor de integrare pe piata muncii.

02

Cresterea motivatiei pentru invatare si finalizarea studiilor de catre elevii cu oportunitati reduse din cadul liceului Pipirig, prin implicarea in activitati internationale in perioada 2020-2021.

03

Diminuarea cu 15 % a absenteismului la nivel liceal si invatamant profesional pana la finalul anului scolar 2020-2021.

Prezentarea proiectului de stagii de practica

Proiectul cu titlul ‘Pregatire practica europeana pentru integrarea profesionala a elevilor din mediul rural’ va fi implementat de catre Liceul Tehnologic Ion Creanga din comuna Pipirig, Romania, in perioada septembrie 2020 – august 2021, in parteneriat cu 2 firme de confectii din Spania, Valencia, (Carlos Salvador Indumentaria si L' armari de fallera,) si cu sprijinul organizatiei intermediare Universal Mobility SL.

Proiectul este un prim pas catre internationalizare si implica participarea, pe o durata de 3 saptamani, in 2 fluxuri, a 20 de elevi de la doua calificari respective:
- 10 elevi de la calficarea ‘confectioner produse textile’ – invatamant profesional, clasa a XIa
- 10 elevi, calificare nivel 4 ‘tehnician in industria textila’ – liceu tehnologic, clasa a XIIa

Rezultatele astepate sunt legate de imbuntatirea competentelor tehnice, tehnice specializate si transversal ale elevilor, dar si de oferirea unei oportunitati pentru dezvoltarea personala, si a unui avantaj pe piata muncii. Proiectul promoveaza si egalitatea de gen, deoarece majoritatea elevilor de la acesta calificare sunt fete. Participand la acest stagiu, elevii vor avea parte de influenta pozitiva si sprijinul tutorilor profesionisti. 
Intentionam sa utilizam instrumentele ECVET si Europass, pentru a creste sansele de recunoastere si angajabilitatea. Mai mult, planuim sa organizam activitati de follow-up pentru a echipa elevii cu abilitatile si instrumentele necesare gasirii unui loc de munca dua obtinerea calificarii.
Scoala si organizatiile partnere vor beneficia si ele de experienta, prin cresterea capacitatii de a cooper international, asigurarea dimensiunii europene, visibilitate crescuta si reputatie pozitiva. Comunitatea locala va beneficia si ea de forta de munca mai bine calificata si vizibilitate datorita activitatilor de diseminare.
Am prevazut participarea unui numar de 20 elevi, 10 elevi clasa a XIIa calificarea nivel 4 tehnician produse textile si 10 elevi de clasa a XIa invatamant proesional, nivel 3, 'confectioner produse textile', reprezentand 25% din cei aprox. 80 de elevi inscirsi la aceste 2 specializari. Elevii din an final au cel mai urgent nevoie sa-si imbunatateasa nivelul competentelor si sa dobandeasca experienta, pentru a se putea angaja imediat dupa finalizare in domeniul calificarii (cei mai multi dintre ei nu au sprijin din partea familiei, trebuie sa se intretina singuri, iar daca nu se pot angaja imediat or fi nevoiti sa plece la munca necalificata in strainatate sau sa intre in somaj, iar sansele de a reveni ulterior in domeniu sunt mai reduse).

Mobirise

2020-1-RO-01-KA102-079145

ERASMUS+

INTERNATIONALIZARE   PIPIRIG

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+
Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.

0233252014
DAVID CREANGĂ, Nr. 464, COM. PIPIRIG, Jud. NEAMŢ, 617325

                            ©Designed by Malgrande Solutions Solutii în educație
2020